Loading...

Jenni Uusitalo, yksikönjohtaja
040 566 4114
jenni.uusitalo@saumalastensuojelu.fi

Yksikön yhteystiedot:
040 041 0022
vayla@saumalastensuojelu.fi

Suurkarinkuja 2 ,69730 Tunkkari

Sauma Kodit Väylä on seitsemänpaikkainen erityistason lastensuojeluyksikkö, joka on tarkoitettu 14-17-vuotiaille huostaanotetuille, avohuollon tukitoimin sijoitetuille tai kiireellistä sijoitusta tarvitseville nuorille.

Nuorisokoti Väylä sijaitsee Keski-Pohjanmaalla, Vetelissä, rauhallisella paikalla noin neljän kilometrin päässä Vetelin keskustasta.  Nuoret käyvät koulua Vetelin yläkoulua, koulun  kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.

Nuoren kuntoutus perustuu tiiviiseen omaohjaajatyöskentelyyn. Jokaiselle nuorelle on nimetty on kaksi omaohjaajaa, jotka tekevät  nuorelle yksilöllisen hoito- ja kasvatussuunnitelman, asiakassuunnitelman tavoitteiden pohjalta.

Nuorisokoti Väylässä teemme suunnitelmallista ja säännöllistä perhetyötä. Yksikössä on oma perhetyöntekijä ja tarvittaessa käytössämme on myös perheterapeutin palvelut. Työmenetelminä yksikössä ovat mm. neuropsykiatrinen valmennus, seksuaaliohjaus, Voimauttava valokuvaus, DKT sekä yhteisökuntoutus. Teemme moniammatillista yhteistyötä mm. nuorisopsykiatrian ja päihdepalveluiden kanssa.