Loading...


Erja Halmesaari, yksikönjohtaja
erja.halmesaari@saumalastensuojelu.fi
050 570 4516

Yksikön yhteystiedot:
tuusula@saumalastensuojelu.fi
050 536 3436

Lepokallionkaari 6, 05400 Tuusula

Sauma Kodit Tuusula on 6-paikkainen vaativan tason lastensuojeluyksikkö. Sauma Kodit Tuusulan asiakkaat ovat pääsääntöisesti yli 12-vuotiaita, joilla voi olla voimakasta psyykkistä oireilua, masennusta, syömishäiriöitä, pakko-oireita tai itsetuhoisuutta. Sauma Kodit Tuusulan työskentely perustuu terapeuttiseen laitoskasvatukseen, jossa yhdistyy terapeuttinen ja sosiaalipedagoginen orientaatio.

Sauma Kodit Tuusulan kuntoutus perustuu hoidolliseen ja terapeuttiseen kasvatustyöhön, jota tehdään moniammatillisella tiimillä yhdessä lapsen ja perheen kanssa. Jokaiselle lapselle nimetään perheen oma työntekijätiimi: omaohjaajat, perhetyöntekijä ja erityistyöntekijä. Hoidon keskeisin työmenetelmä omaohjaajatyöskentely on terapeuttinen ja kannatteleva, mikä tukee lapsen psyykkistä ja sosiaalista kuntoutusta.

Yksikön perushoitoon kuuluvat terveellinen ruoka, vuorokausirytmi ja aikuisen läsnäolo. Toiminnassa tuetaan nuoren kasvua ja kehitystä, koulunkäyntiä, hänen vahvuuksiaan ja itsetuntoaan sekä osallisuuttaan. Toiminnan päämääränä on nuoren itsensä kokema hyvä elämänlaatu ja kuntoutuminen sekä laitoshoidon tarpeen lyheneminen ja/tai lapsen siirtyminen kevyempien palveluiden piiriin.

Meille on tärkeää, että yksikössä on kodinomainen tunnelma. Jokaisella lapsella on oma huone, jonka hän saa sisustaa mielensä mukaan – turvallisuus luonnollisesti huomioiden. Viihtyisissä yhteisissä tiloissa harjoitellaan arjen taitoja esimerkiksi ruoanlaiton ja yhteisten elokuvailtojen merkeissä. Sisätilojen lisäksi olemme panostaneet viihtyisään piha-alueeseen.