Loading...

Jenna Kuusjoki, yksikönjohtaja
040 182 1087
jenna.kuusjoki@saumalastensuojelu.fi

Yksikön yhteystiedot:
040 574 9600
maininki@saumalastensuojelu.fi

Katriinantie 37, 01760 Vantaa

Sauma Kodit Maininki on 7-paikkainen erityistason lastensuojelun yksikkö 12 -18-vuotiaille nuorille. Sauma Kodit Mainingin toiminnan tarkoituksena on tarjota korkeatasoisia lastensuojelun palveluita vaikeasti oireilevien nuorten tarpeisiin. Vahvuutenamme on erityisesti kuntoutusmotivaation herättäminen sijoitetuissa nuorissa. Yksikön nuorten haasteita ovat muun muassa päihteet, koulunkäynti- ja mielenterveysongelmat sekä ristiriidat vanhempien kanssa. 

Sauma Kodit Mainingin asuinrakennuksena on tilava 415 neliön omakotitalo. Jokaisella nuorella on käytössään oma huone. Yhteisinä tiloina ovat kodikas keittiö, kaksi olohuonetta, peseytymistilat, sauna ja kodinhoitohuone. Viihtyvyyttä ja monipuolisuutta toimintaan tuovat iso piha sekä sisätilat, jossa voi puuhastella niin moottoreiden kuin puutöiden parissa.

Sauma Kodit Mainingin erityisosaamista ovat mm. laaja-alainen perhetyö aina perheterapiaan asti vietynä. Työryhmän tukena on tarvittaessa psykologi, lasten psykiatri ja psykoterapeutti. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitaja-terveydenhoitaja sekä kaksi maahanmuuttaja taustaista ohjaajaa, joilta löytyy runsaasti kielitaitoa. Meillä on sekä mies- että naisohjaajia. Työryhmästä löytyy paljon kriisityön, -perhetyön ja traumatyön osaamista. Lisäksi kykenemme luontevasti käsittelemään ja työskentelemään ammattimaisesti seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten parissa.

Maininki on toiminut jo vuodesta 2005 ja on integroitunut osaksi Terveystalon Sauma lastensuojelupalveluita vuoden 2021 aikana. Harrastusmahdollisuudet pk-seudulla ovat laajat ja monipuoliset. Koulu- ja opiskeluvaihtoehdot ovat pk-seudulla käden ulottuvilla. Seutuliikenne toimii monipuolisesti. Yleisopetuksen lisäksi löytyvät tarvittaessa erilaiset pajat, jopo ja valma-luokat, ammattioppilaitosten lisäksi. Lukioita on useita.