Loading...

Jani Kokko, yksikönjohtaja
050 413 0758
jani.kokko@saumalastensuojelu.fi

Yksikön yhteystiedot:
050 313 5705
kivikko@saumalastensuojelu.fi

Sauma Kodit Kivikko sijaitsee Helsingin Kivikossa, Kehä I:n läheisyydessä. Sauma Kodit Kivikko tarjoaa lastensuojelun vaativaa sijaishuoltoa psyykkisesti oireileville 6–13-vuotiaille lapsille. Työ pohjautuu terapeuttisen laitoskasvatuksen mallinnukseen ja voimavarakeskeiseen perhetyöhön. Keskiössä ovat lapsen turvallinen arki, sekä perhetyö.

Sauma Kodit Kivikon hoito- ja kasvatustyön kulmakiviä ovat tavoitteellinen työ, vahva omaohjaajatyö sekä moniammatillinen ja osaava henkilökunta. Kivikon sairaanhoitajat varmistavat lääkehoidon sujuvuuden ja yhteydenpidon terveydenhuollon palveluihin. Kivikossa työskentelevät psykologi ja perhetyöntekijä varmistavat palveluiden korkean laadun. Kivikon hoito- ja kasvatustyötä tukee Terveystalon lastenpsykiatri.

Kivikossa lapsi saa oman huoneen, jota hän saa sisustaa omien toiveidensa pohjalta. Lapsi saa myös kaksi omaohjaajaa, jotka alkavat rakentamaan luottamuksellista suhdetta lapseen. Perhetyö suunnitellaan erikseen jokaisen perheen tarpeiden mukaan. Perheen ja lapsen suhdetta vahvistetaan sijoituksen aikana.

Kivikko on laitosympäristönä viihtyisä ja esteetön. Kivikossa on oma aidattu leikkipiha. Yksikkö on toimivien liikenne yhteyksien varrella. Sen lisäksi yksiköllä on oma parkkialue. Helsingin kaupungin palvelut ovat käden ulottuvilla. Lähin alakoulu sijaitsee alle kilometrin päässä Kivikosta. Reitti lähikouluun Kivikosta on turvallinen, autotietä ei tarvitse ylittää vaan matka taittuu turvallisia ulkoilureittejä myöten. Lisäksi yksikön läheisyydestä löytyvät kauppa sekä lukuisat liikunta- ja ulkoilualueet.