Loading...

Noora Matikka, yksikönjohtaja
040 486 0853
noora.matikka@saumalastensuojelu.fi

Yksikön yhteystiedot:
0400 424 090
masto@saumalastensuojelu.fi

Masojärventie 20, 41800 Korpilahti

Sauma Kodit Masto on 7-paikkainen erityistason lastensuojeluyksikkö 12–17-vuotiaille nuorille. Maston asiakasprofiiliin kuuluvat psyykkisesti ja neuropsykiatrisesti oireilevat nuoret, joilla voi olla taustallaan aiempia sijoituksia ja/tai psykiatrisia osastohoitojaksoja. Masto sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä Korpilahden kaupunginosassa luonnon rauhassa, järven rannalla. Käytössämme on tilava omakotitalo ja pihapiirissä sijaitsevat itsenäistymisasunto sekä rantasauna.

Sauma Kodit Maston työryhmällä on pitkäaikainen kokemus lastensuojelutyöstä. Maston työryhmä koostuu sosionomeista, sairaanhoitajasta, toimintaterapeutista, yhteisöpedagogista, luokanopettajasta ja lähihoitajista. Työryhmässä on psykiatrista ja neuropsykiatrista osaamista, joiden lisäksi työryhmässä löytyy osaamista myös voimavarakeskeisestä perhetyöstä sekä ongelmapelaamisen haasteista.

Meillä Sauma Kodit Mastossa nuoren ja omaohjaajan suhde on keskeisin osa nuoren kuntoutumisprosessia. Jokaisella meillä asuvalla nuorella on kaksi omaohjaajaa. Nuoren ja omaohjaajien välinen suhde mahdollistaa turvallisen kiintymyssuhteen syntymisen, edistää nuoren kuntoutumisprosessia yhdessä asetettujen tavoitteiden kautta ja tukee sekä tarjoaa korjaavia kokemuksia nuoren kasvussa ja kehityksessä. Nuoren omaohjaajien lisäksi koko työryhmä työskentelee nuoren parhaaksi nuorelle asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Nuoren kuntoutumisen tueksi työskentelyssä huomioidaan nuoren läheisverkosto sekä muut nuoren kannalta tärkeät yhteistyötahot.

Sauma Kodit Mastossa olemme tehneet pitkään yhteistyötä Korpilahden yhtenäiskoulun kanssa, minkä lisäksi teemme yhteistyötä tarvittaessa esimerkiksi Kukkulan sairaalakoulun kanssa. Jyväskylässä toimii Sisukas-tiimi, joka selvittää ja suunnittelee Jyväskylässä sijaishuollossa olevien peruskoulua käyvien nuorten opetusjärjestelyt yhdessä yhteistyötahojen kanssa. Edellä mainitut asiat mahdollistavat peruskoulua käyville nuorille joustavan ja yksilöllisiä tarpeita tukevan koulunkäynnin. Lisäksi noin 30 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylässä ja Jämsässä on monipuolisesti tarjolla toisen asteen opintoja.

Sauma Kodit Mastossa tuemme ja kannustamme nuoria harrastustoimintaan aktiivisesti. Meillä Mastossa on iso pihapiiri, joka mahdollistaa monipuolisen liikkumisen ja harrastamisen lähiympäristössä. Lisäksi Jyväskylän seudulla nuorille on tarjolla laaja kirjo erilaisia harrastusmahdollisuuksia niin liikunnan kuin kulttuurin saralla. Tuemme nuorten harrastamista esimerkiksi kuljettamalla nuoria harrastustoimintaan tarvittaessa pidemmänkin matkan, ja ohjaajamme tukevat nuorten kiinnittymistä erilaisiin harrastuksiin yhdessä tekemisen kautta.