Loading...

Heikki Mannisenmäki, yksikönjohtaja
040 70 18542
heikki.mannisenmaki@saumalastensuojelu.fi

Yksikön yhteystiedot:
050 370 7661
ankkuri@saumalastensuojelu.fi

Kaunisharjuntie 14, 40800 Vaajakoski

Sauma Kodit Ankkuri on 7-paikkainen sijaishuollon erityisyksikkö Jyväskylästä. Tarjoamme arkea tukevaa sekä kuntouttavaa laitoshoitoa muun muassa psyykkisesti ja neuropsykiatrisesti oireileville 12–17-vuotiaille nuorille. Päivittäisillä rutiineilla sekä mukavilla ja turvallisilla aikuisilla nuorille pyritään mahdollistamaan mahdollisimman hyvää arkea.

Sauma Kodit Ankkuri sijaitsee Vaajakoskella, Jyväskylässä, rakennus on iso omakotitalo, jonne pääsee Jyväskylän keskustasta linja-autolla. Nuorilla on omat huoneet, jotka he voivat halutessaan sisustaa omilla tavaroillaan. Nuorten käytössä on kolme vessaa, joista yksi on kylpyhuoneen ja saunan yhteydessä. Ankkurissa on myös iso takapiha, joka mahdollistaa erilaista tekemistä esimerkiksi grillauksen, puutarhanhoidon sekä pelaamisen merkeissä.

Jyväskylän alueella on paljon harrastusmahdollisuuksia ja nuoria tuetaan harrastuksien pariin. Nuoret voivat osallistua halutessaan kodinomaisiin askareisiin, kuten ruoanlaittoon ja leivontaan. Nuorilla on myös erikseen sovittaessa mahdollisuus tienata pientä ” taskurahaa ” tekemällä erilaisia ahkeruustöitä. Nuoria voidaan tukea kodinaskareissa enemmän esimerkiksi itsenäistymisen harjoittelua ajatellen.

Sauma Kodit Ankkurissa työskentelee moniammatillinen henkilökunta, jolla on osaamista ja kokemusta esimerkiksi neuropsykiatrisista haasteista sekä mielenterveys- ja päihdeongelmista. Myös alan opiskelijat näkyvät arjessa. Ankkurissa tehdään tiiviistä yhteistyötä nuoren perheen sekä sosiaalityöntekijän kanssa. Nuoria tuetaan koulunkäynnissä ja yhteistyötä tehdään koulujen sekä ammattioppilaitosten kanssa. Perusterveydenhuollon sekä erikoissairaanhoidon kanssa yhteistyötä tehdään nuoren yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Sauma Kodit Ankkurin arvoja ovat turvallisuus, yksilöllisyys, ammatillisuus sekä avoimuus.