Loading...

Tiina Luukkonen, yksikönjohtaja
040 652 0741
tiina.luukkonen@saumalastensuojelu.fi

Hovinkuja 2, 52830 Suomenniemi

Sauma Kodit Suomenniemi on päihdekuntoutusta tuottava 7 -paikkainen erityisyksikkö.  Kuntoutuksen aluksi laadimme jokaiselle nuorelle yksilöllisen kuntoutussuunnitelman yhdessä ammattilaisten kanssa. Omat nuorelle nimetyt hoitajat turvaavat ajantasaisen dokumentoidun kuntoutuksen seurannan sekä huolehtivat kuntoutujan psyykkisten- ja fyysisten erityistarpeiden täyttymisestä. Yksilöllinen ote näkyy kaikessa toiminnassamme hoidollisista yksilökeskusteluista nuoren harrastussuunnitelmiin asti.

Kodinomaisissa tiloissa jokaisella nuorella on oma huone. Omat huoneet on varustettu lukollisilla kaapeilla, kirjoituspöydällä ja omalla televisiolla. Käytössä on myös erillisissä tiloissa sijaitsevat taide- ja bänditila. Viihtyvyyttä ja tunnelmaa luo iso takka leivinuuneineen sekä iso pihapiiri hyötykasveineen.  Nykyaikaiset tilat kattavat myös yhteiset-, terapia- ja kokoustilat.

Suomenniemen harrastemahdollisuudet frisbee golfista perusurheiluun tarjoavat nuorille moninaiset mahdollisuudet kuntoutua. Ympärillä oleva kaunis metsäluonto on terapeuttinen ja avaa mahdollisuuksia järjestää erilaisia ulkoiluhetkiä yhdessä tai erikseen. Suomenniemen luonto onkin isossa osassa kuntoutustoimintaamme.

Yhdessä löydämme perille

Arviointi- ja pysäytysjaksolla teemme jokaiselle nuorelle kuntoutujalle päihdepolkukuvauksen. Päihdepolkukuvauksessa huomioimme ja kuuntelemme laaja-alaisesti nuoren, hänen läheistensä, sosiaaliviranomaisten sekä ammattilaisten eri näkökulmia, jotta kuntoutuksen tavoitteet saavutetaan mahdollisimman hyvin.

Yksilöllisyys ja nuoren vahvuuksien tukeminen jatkuu tarvittaessa arviointi- ja pysäytysjakson jälkeen kasvatuksellisella päihdekuntoutusjaksolla. Jakson aikana pyrimme vahvistamaan nuoren psyykkisiä- ja fyysisiä vahvuuksia normaalin mutta selvät rajat asetetussa arjessa. Opiskelu- ja työelämän suunnitelmat ovat osa tavoitteellista kuntoutusta. Turvallinen arkeen sitouttava toiminta ohjaa Sutelan arkea, meillä on selvät rajat ja johdonmukaiset säännöt, jossa nuorta kunnioitetaan. Yksilöllinen kuntoutus tukee nuoren elämän tärkeimpiä osa-alueita.